Rode harten op straat moeten Zutphen anderhalve meter-proof maken

Rode harten op straat moeten Zutphen anderhalve meter-proof maken

Vanaf volgende week zullen bezoekers van de Zutphense binnenstad rode harten op straat vinden. Deze zijn bedoelt om ervoor te zorgen dat mensen de stad in kunnen met anderhalve meter afstand. 

Waar in andere binnensteden hekken of linten geplaatst worden doet Zutphen het net even anders. De vormen moeten een slimme looproute vormen waardoor iedereen zich aan de afstand houdt, die gehanteerd moet worden door het coronavirus (COVID-19). 

Slimmere omgeving

Het idee komt van het Zutphense bedrijf Duwtje. "Met de harten spelen we in op de intrinsieke motivatie van mensen. Voor wie houd jij je aan de 1.5m afstand, vragen we ons hiermee af", leggen ze uit. "We richten onze omgeving slimmer in zodat het makkelijker wordt de 1,5 meter afstand te houden." 

De komende week zullen de harten geplaatst worden. Het wordt met een mal geplaatst. Er wordt geen gebruik van verf gemaakt, maar het sjabloon wordt schoongespoten met een hoge drukspuit. Hierdoor moet je het hart gaan zien op straat. De bedoeling is dat wanneer je de tekst op het hart kan lezen je aan de goede kant van de weg loopt. 

Of het idee gaat werken zal nog moeten blijken. 

Meer uitleg over het plan bij Nu.nl...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.