Tijdelijk zorghotel in Almen gesloten: 'het was niet nodig'

Tijdelijk zorghotel in Almen gesloten: 'het was niet nodig'

Het tijdelijke zorghotel wat in Almen werd geopend, is alweer gesloten. De extra zorgcapaciteit was niet nodig in de regio, stelt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.

De bedden in het zorghotel, wat gevestigd was in hotel Ehzerwold, waren bedoeld voor patiënten die thuis geen zorg meer konden krijgen. Het zou niet alleen om coronapatiënten gaan. Hoeveel mensen er, na een verwijzing van de huisarts, in het Almense zorghotel hebben gelegen is niet bekend gemaakt.

Minder druk op de zorg

De bedoeling was om de druk op de reguliere gezondheidszorg iets weg te nemen door sommige patiënten in het zorghotel op te vangen. "We hebben hierin het zekere voor het onzekere genomen", vertelt Jacqueline Baardman, directeur Publiek Gezondheid.

"Nu blijkt in de praktijk dat de extra zorgcapaciteit niet nodig was en daar zijn we uiteraard blij mee. Gezien de overige beschikbare capaciteit in de regio kunnen we zorghotel Ehzerwold sluiten." Enkele weken geleden werd Ehzerwold door militairen en brandweerlieden omgebouwd tot zorghotel.

De eigenaar van Ehzerwold, Richard Ottenschot, zou als het nodig is direct weer meewerken aan het faciliteren van het hotel. "Maar laten we vooral hopen dat het niet nodig is", aldus Ottenschot.

Verslaggever Jesse Sprikkelman sprak eerder met de veiligheidsregio over het geopende zorghotel...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.