Actiegroep Kerkpad Warnsveld niet blij met uitspraken burgemeester

Actiegroep Kerkpad Warnsveld niet blij met uitspraken burgemeester

De actiegroep die zich verzet tegen de Kerkpad-boer is niet blij met de uitspraken van burgemeester Annemieke Vermeulen. Ze zij maandag in de raadsvergadering dat de omwonenden even geduld moesten hebben. 

Burgerbelang-raadslid Emrah Yildirim stelde in de raadsvergadering vragen over de 'lastercampagne' die gevoerd wordt. Vermeulen zei hierop dat dit nergens voor nodig is. Gert Meijboom, oprichter van de website Meldpuntkerkpad.nl: "Een lastercampagne? Nee hoor, we komen op voor de belangen van wandelaars en fietsers die bedreigd worden op het Kerkpad."

Eufemisme

Vooral de opmerking dat de buurt geduld moet hebben omdat het proces nog loopt schiet Meijboom in het verkeerde keelgat. "Even afwachten, zoals de burgemeester suggereert, dat is wel een schoolvoorbeeld van een eufemisme. Wandelaars en fietsers wachten al drie jaar; zolang worden ze op het Kerkpad al lastig gevallen."

Volgens Meijboom zijn ze niet bezig om de oer zwart te maken. "We willen dat de boer zich aan de wet houdt: geen mensen uitschelden, intimideren, op ze inrijden met de trekker en geen dagelijkse blokkade van de openbare weg.  En we willen dat de gemeente / politie optreedt als hij dat niet doet."

Binnenkort gaan ze een petitie aanbieden aan de burgemeester die nu al 500 keer ondertekend is. 

De burgemeester in de raadsvergadering over het Kerkpad...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.