Basisscholen na meivakantie weer open, leerkrachten mogen zich laten testen op corona

Basisscholen na meivakantie weer open, leerkrachten mogen zich laten testen op corona

De basisscholen gaan op 11 mei, de maandag na de meivakantie, weer voor een deel open. Dat heeft het kabinet besloten. De maatregel vanwege het coronavirus (COVID-19) wordt daarmee versoepeld. Het besluit geldt ook voor de kinderopvang en het speciaal onderwijs voor kinderen tot en met 12 jaar.

Kinderen gaan voor de helft van de normale lestijd naar school. "Bijvoorbeeld de ene dag de ene helft, de andere dag de andere helft", legde minister-president Mark Rutte uit. Eén van de argumenten is dat onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen minder snel besmet raken met het coronavirus. "Ook maakt de versoepeling het leven van thuiswerkende ouders iets beter." Het voortgezet onderwijs moet zich volgens Rutte voorbereiden op een 'anderhalve meter-school'. Die scholen zouden vanaf 1 juni weer open moeten gaan.

Coronatest voor personeel

Medewerkers in het basisonderwijs mogen zich, net als zorgmedewerkers, laten testen op het cornavirus. Dit wel alleen als ze klachten hebben. Medewerkers die in de risicogroep vallen, hoeven niet voor de klas te staan.

Kinderen tot twaalf jaar morgen ook weer in groepsverband sporten. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar mogen dat ook, maar wel op anderhalve meter afstand. Sportwedstrijden zijn nog wel uit den boze.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.