Horeca moet dichtblijven tijdens aspergeseizoen, dus dan maar bezorgen
Chiel Dohmen van By Chiel

Horeca moet dichtblijven tijdens aspergeseizoen, dus dan maar bezorgen

De horeca moet voorlopig nog even dichtblijven door het coronavirus (COVID-19), ook deels tijdens het aspergeseizoen. Normaal een lucratieve tijd voor restaurants. Ondernemer Chiel Dohmen van By Chiel heeft daarom maar besloten ze rond te gaan brengen. 

Lees verder onder de video...

Hij weet dat mensen graag asperges eten. "Normaal gesproken zorgt het voor extra klanten. Rond pasen willen mensen graag asperges eten." En daarom heeft hij besloten ze te gaan bezorgen. "Mensen willen wel eens wat anders eten qua wat thuisbezorg wordt. Mensen krijgen driegangen met kook-instructies zodat ze het zelfs kunnen opwarmen." 

De horeca heeft het lastig omdat ze niet open mogen vanwege het coronavirus. Dat merkt ook de Zutphense restauranteigenaar: "Je moet iets doen om je hoofd boven water te houden. Het zou normaliter nu prachtig terrasweer zijn." 

Geen Poolse stekers

Zorgt het virus verder nog voor problemen? "In Vierakker komen ze nog niet van de grond, maar in Limburg groeien ze al", legt hij uit. "Maar daar zijn moeilijkheden omdat er veel Poolse stekers komen, die nu de grens niet overkomen. En ze blijven met een deel van hun handel zitten."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.