Kapperszaken sluiten deuren of nemen extra hygiënemaatregelen

Kapperszaken sluiten deuren of nemen extra hygiënemaatregelen

Steeds meer kapperszaken in Zutphen en omgeving sluiten hun deuren. Vanwege de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) vinden ze het niet verstandig om hun klanten te helpen.

Eén van de adviezen van het RIVM is om contact met mensen te mijden en minimaal anderhalve meter afstand te bewaren. Voor een kapper, die toch echt het haar van de klant aan moet raken, is dat erg lastig. Daarom besluiten sommige kapsalons om tot nader order de zaak dicht te doen.

Open mét maatregelen

Kapperszaak Nineveh in Zutphen is wel open, maar houdt streng rekening met de voorschriften. "Bij binnenkomst je handen graag wassen", is te lezen op een briefje. Ook hebben ze een goede boodschap: "Deze crisis zal voorbij gaan, hou je hoofd koel en je hart warm voor de ander."

Hairstyling Manon sluit wel haar deuren. "Hoe moeilijk dit besluit ook is, de gezondheid van u als klant en van ons team staat ver boven de financiële gevolgen." Ook de vestigingen van AMI Kappers zijn gesloten, maar verwachten later deze week wel weer open te gaan.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.