Zutphense SP wil steunfonds voor inkomenszekerheid opzetten

Zutphense SP wil steunfonds voor inkomenszekerheid opzetten

De Zutphense SP-fractie wil een steunfonds opzetten voor mensen die getroffen zijn door het coronavirus. Op die manier moet de gemeente kunnen voorkomen dat mensen zich in de schulden moeten steken en dat het virus zich sneller verspreid doordat ze noodgedwongen doorwerken.

Fractievoorzitter Nils Müller: "De gevolgen van deze crisis zijn enorm. Juist nu moeten we de solidariteit organiseren door een Zutphens Steunfonds Inkomenszekerheid op te richten." Hij gaat verder: "De afgelopen decennia is de bestaanszekerheid van mensen stukje bij beetje afgebroken, het aantal flexwerkers is in 15 jaar tijd met ruim driekwart gegroeid, ontslagrecht is versoepeld en uitkeringen gingen omlaag. Nu door de Coronacrisis mensen thuis komen te zitten, merken we daar direct de gevolgen van."

Grote problemen

De politieke partij wil dat de gemeente het steunfonds gaat oprichten. Ze zijn een initatiefvoorstel aan het maken die ze willen overhandigen. "Mensen komen in grote problemen, doordat ze in de schulden komen, en voelen zich genoodzaakt door te werken, waardoor ze de ziekte verder kunnen verspreiden. Daarom moeten we nu direct een steunfonds oprichten, en op de lange termijn bouwen aan een economie met veel meer inkomenszekerheid", legt de fractievoorzitter uit. 

Ook de Zutphense D66 & VVD hebben al aangegeven ondernemers te willen helpen. Zij hebben schriftelijke vragen gesteld. D66 wil dat er snel bijstand verleend gaat worden aan zelfstandigen. VVD wil uitstel van gemeentelijke belastingen voor bedrijven. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.