Zutphense horeca aangeslagen door tijdelijke sluiting: 'dit is een strop'
Ondernemers Roberto Yacoubi (l) & Fady Merhame (r).

Zutphense horeca aangeslagen door tijdelijke sluiting: 'dit is een strop'

Horeca-ondernemers leven in onzekerheid door het coronavirus (COVID-19). Tot en met 6 april mogen ze de deuren niet meer openen als veiligheidsregio. Zutphense ondernemers reageren aangeslagen. 

Lees verder onder de video...

"Dit is pijnlijk voor alle horeca-ondernemers", legt Fady Merhame uit, eigenaar van Restaurant Sultani. "Het is moeilijk. Maar we begrijpen wel dat we er met z'n alle doorheen moeten." Het heeft financiële gevolgen: "Normaliter hadden we nu helemaal vol gezeten. Nu is het helemaal leeg. Het personeel kunnen we mogelijk via een WW-uitkering blijven uitbetalen. 

"Het is een strop voor ons. Het is niet fijn, maar voor de veiligheid is het goed. Anders krijgen we een rare situatie", beklemtoont Roberto Yacoubi, eigenaar van Grill Restaurant Oriëntal.

 

Reacties van andere horeca-ondernemers: 
Remy Koppel, café Camelot: "Het is een drama voor de horeca in het algemeen. Maar een begrijpelijke maatregel, alhoewel wij alles op alles hebben gezet om zo hygiënisch mogelijk te werken. We trekken de verbouwingen naar voren en maken van de nood een deugd."
Luuk Nikkels, restaurant De Pauw: "Dit is voor ons als mkb een strop, helemaal wij nu na de brand nog in opstart fase zitten. Ik hoop dat de overheid met een goed noodpakket komt om de ondernemers te ondersteunen in deze bizarre tijden."
Dimitrios Anastassopoulos, restaurant Mykonos: "Ik vind het belangrijk en fijn dat deze maatregelen zijn genomen om de kans dat de virus gaat vergroteren te verminderen"
Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.