Horeca, scholen en sportclubs tot en met 6 april dicht vanwege coronavirus

Horeca, scholen en sportclubs tot en met 6 april dicht vanwege coronavirus

Alle horeca en scholen zullen moeten sluiten als maatregel op het coronavirus (COVID-19). Dat heeft het kabinet zondagmiddag bekend gemaakt. Eet- en drinkgelegenheden en sportclubs moeten vanaf zondagavond 18.00 uur gesloten zijn.

De verplichte sluiting is in ieder geval tot en met 6 april van kracht. Dit geldt ook voor het onderwijs. Het advies was al om niet teveel mensen op te zoeken, maar daar leken weinig mensen naar te luisteren. De restaurants en terrassen hadden genoeg te doen dit weekend. Nu moeten ze echter wel sluiten.

Verspreiding

Het hele onderwijs komt stil te liggen. Verschillende scholen in de regio hadden al besloten om de deuren te sluiten als maatregel, maar nu is het ook verplicht. Er is echter wel prioriteit om examens in het voortgezet onderwijs en het mbo wél door te laten gaan. Volgens de specialisten worden kinderen en jongeren weliswaar niet zo ziek van corona, maar kunnen ze het virus wel degelijk verspreiden. De komende weken zal daar verder onderzoek naar gedaan worden in Brabant.

Scholen moeten wel de kinderen van ouders die in belangrijke beroepen werken opvangen. Welke beroepen dat precies zijn, wordt nog bekend gemaakt. Het gaat in elk geval om zorgpersoneel, politie en brandweer.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.