Meerdere Zutphense middelbare scholen op eigen initiatief dicht vanwege coronavirus

Meerdere Zutphense middelbare scholen op eigen initiatief dicht vanwege coronavirus

Scholenkoepel Achterhoek VO heeft besloten haar 25 locaties van middelbare scholen in de Achterhoek vanaf maandag te sluiten. Dit doen ze op eigen initatief, omdat er nog geen maatregel is genomen vanuit de overheid. De koepel vindt het openhouden van de scholen niet langer verantwoord.

UPDATE 16.30 UUR: Alle scholen in Nederland zullen gaan sluiten. Dat heeft het kabinet besloten na overleg met de organisaties in het onderwijs.

In Zutphen gaat het om een aantal scholen. Het Stedelijk, het Baudartius College en haar opvolgers Kompaan College en Eligant Lyceum. Ook Praktijkonderwijs Zutphen geeft geen fysieke lessen. "We vinden de gezondheidsrisico’s voor leerlingen en medewerkers nu te groot en daarnaast is het maatschappelijk draagvlak om de scholen open te houden in de Achterhoek klein", aldus het bestuur.

'Niet afwachten'

In eerste instantie wilde de koepel besluiten van het kabinet en het RIVM afwachten. Nu ondernemen ze toch eerder actie. Bestuursvoorzitter Henk van der Esch legt dat uit: "Om zo zorgvuldig mogelijk te communiceren naar leerlingen en ouders, hebben we tijd nodig. We informeren hun vandaag nog. We kunnen een kabinetsbesluit dat mogelijk pas laat op deze avond valt niet afwachten."

Alle leerlingen blijven thuis. De maatregel blijft in elk geval tot 31 maart van kracht.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.