GGD Noord- en Oost-Gelderland stopt met vaccineren door corona

GGD Noord- en Oost-Gelderland stopt met vaccineren door corona

Vanaf aanstaande maandag onderbreekt GGD Noord- en Oost-Gelderland het Rijksvaccinatieprogramma voor alle 4- tot 18-jarigen in de gemeenten in de regio. De BMR/DTP en HPV-vaccinaties worden verplaatst naar het najaar van 2020. De meningokokkenvaccinaties gaan wel door maar op kleinere schaal en op een ander moment. 

Reden hiervoor is dat de GGD alle capaciteit nodig heeft voor de inzet tegen het coronavirus. Ook geeft de GGD hiermee gehoor aan de oproep met niet meer dan honderd mensen tegelijk op één locatie te zijn. De BMR/DTP en HPV-vaccinaties zijn standaardvaccinaties die uitgesteld kunnen worden tot het najaar van 2020. De meningokokkenvaccinaties horen bij een uitbraakmaatregel, daarom worden deze vaccinaties nog wel gegeven. Voor de meningokokkenvaccinaties stelt de GGD wel een nieuwe planning en werkwijze op, deze vaccinaties vinden in ieder geval plaats vóór juli 2020. 

Reguliere spreekuren en individuele vaccinaties voor 0- tot 4-jarigen gaan wel door. De oorspronkelijke prikdata waren als volgt: Zutphen 18 maart, Lochem 25 maart & Brummen 6 april.  

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.