Scholenkoepel Achterhoek VO wil scholen nog niet sluiten als coronamaatregel

Scholenkoepel Achterhoek VO wil scholen nog niet sluiten als coronamaatregel

De scholenkoepel Achterhoek VO wil hun scholen nog niet sluiten zolang dat niet het advies van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) is. Dat legt bestuursvoorzitter Henk van Esch uit. 

Onder andere het Baudartius College, het Eligant Lyceum het Kompaan College en Praktijkonderwijs Zutphen vallen onder de scholenkoepel. "Elke school bekijkt het natuurlijk ook op z'n eigen manier. Maar we gaan zorgvuldig met alles om. We richten ons uiteindelijk op het oordeel van het RIVM en die volgen we op. Zo hebben we ook het advies om geen handen meer te schudden gevolgd", legt van Esch uit. 

Advertentie

Afzeggen bijeenkomsten en reizen

De AVS, de vereniging van leidinggevenden in het basis- en voortgezet onderwijs, wil dat alle scholen worden gesloten. Achterhoek VO snapt die oproep. "We begrijpen het natuurlijk! Maar we wachten echt af wat deskundigen zeggen. Dat neemt niet weg dat we ons zorgen maken."

Wel zijn er al andere maatregelen genomen. Bijeenkomsten die niet perse gehouden hoeven te worden worden verplaatst. "Zo hebben we al een aantal bestuurlijke activiteiten geschrapt." Reizen naar het buitenland die worden niet meer gemaakt. Ook wordt er aangestuurd om vaker handen te wassen en scholen bieden desinfecterende middelen aan. 

Tijdens een persconferentie donderdagmiddag meldde het RIVM & Mark Rutte dat de scholen voorlopig open blijven. 

Het NOS Jeugdjournaal sprak hierover met het RIVM...

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.