Zutphense politiek wil mogelijk verbod op ongevraagde reclame in je brievenbus

Zutphense politiek wil mogelijk verbod op ongevraagde reclame in je brievenbus

Als het aan de Zutphense GroenLinks-fractie ligt krijg je in Zutphen geen reclamefolders meer op de mat, tenzij je daar bewust voor kiest. Met de nieuwe 'ja-ja'-sticker krijg je wel folders, anders niet.

Lees verder onder de video...

Daarmee moet voorkomen worden dat al het papier linea recta in de papiercontainer terecht komt. Volgens "De mensen die ze niet willen hebben gooien ze toch al automatisch weg", zegt Martine Westerik, fractievoorzitter van GroenLinks. "Mensen met een ja-ja-sticker kiezen dan bewust ervoor dat ze folders willen ontvangen."

Advertentie

Westerik probeert dit voor elkaar te krijgen door middel van een motie in de gemeenteraad. Echter kwam er nog wel wat weerstand. Zo denkt de PvdA dat het banen zal kosten. Niet alleen voor de bezorgers, maar ook bij drukkerijen en ontwerpbureau's. De voorstanders van de nieuwe regels vinden echter een blik op de toekomst belangrijker.

Als het plan van GroenLinks doorgezet wordt krijg je zonder sticker op je brievenbus alleen nog huis-aan-huis-bladen. De nee-ja-sticker wordt daarmee overbodig. De gemeenteraad was verdeeld over de kwestie. Een stemming eindigde maandag in veertien stemmen voor én veertien stemmen tegen. Daarom wordt er volgende maand opnieuw gestemd.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.