SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

'Ontsnappingspoging Zutphense gevangenis viel niet te voorkomen'

ZUTPHEN - Een ontsnapping van een crimineel uit de Penitentiaire Inrichting Achterhoek, ook wel bekend als de Zutphense gevangenis, valt niet te voorkomen. Dat zegt teamleider van de politie IJsselstreek in het LokaalGelderland-programma Tafelpraat.

"Normaal proberen mensen om naar buiten te komen. Dat iemand probeerde binnen te komen om iemand te bevrijden was iets nieuws", aldus Beekhuis. Voorkomen had het niet kunnen worden. "Dit heb je niet in de hand.". Op 19 januari werd een ontsnappingspoging van mocromaffia-crimineel Omar L. verijdeld. Vier mannen, van buitenlandse afkomst, probeerden de gevangenis binnen te dringen om L. te bevrijden. Dat lukte ze deels, maar door een lege accu van een slijptol moesten ze hun poging afbreken.

Lees verder onder de video...

Bij de actie is intensief samengewerkt tussen de meerdere hulpdiensten. Beekhuis is tevreden over de samenwerking. "Ik ben heel te vreden. Ik was ook heel blij we al goed in verbinding waren met de gevangenis. We denken al samen na over de veiligheid." Dat die samenwerking er was, kwam 19 januari goed van pas. "Toen dit gebeurde had ik ook een snel lijntje met de directeur van de gevangenis en waren we aan het afstemmen."

TafelPraat is de rondreizende talkshow van LokaalGelderland. Presentator Jesse Sprikkelman gaat op verschillende plekken in gesprek met de meest uiteenlopende mensen. TafelPraat is de plek voor een goed gesprek, maar ook voor een gezellig gesprek op bijvoorbeeld een evenement.
Bekijk hier fragmenten en uitzendingen van TafelPraat
Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.