Vrije Slag stopt definitief met IJssel-zwemtocht: 'te veel maatregelen nodig'

Vrije Slag stopt definitief met IJssel-zwemtocht: 'te veel maatregelen nodig'

De organisatie van De Vrije Slag Door Zutphen (DVSDZ) gaat definitief geen zwemtocht meer organiseren door de IJssel. De toegenome regeldruk is de reden achter het besluit.

In 2017 kreeg de organisatie het na jaren weer voor elkaar. Er werd een zwemtocht van ruim zes kilometer georganiseerd door de rivier de IJssel. Een flinke uitdaging voor de zwemmers, maar het organiseren van een vervolg is inmiddels ook een grote uitdaging geworden voor de organisatoren.

Advertentie

Terug naar vroeger

De zwemtochten door de Berkel, die ook door DVSDZ worden georganiseerd, zijn al enkele jaren een succes. Zwemmers verlangden echter ook terug naar de wedstrijd in de grote rivier, die vorige eeuw bijna jaarlijks werden georganiseerd.

Echter is de IJssel inmiddels een drukke vaarroute voor vrachtverkeer. "Economisch gezien kan dat dus niet stilgelegd worden", aldus de organisatie. "Hierdoor zijn de maatregelen die genomen moeten worden om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen zo uitgebreid, dat we hebben moeten constateren dat we hier niet meer aan kunnen voldoen." 

In 2018 ging een vervolg in de IJssel ook niet door vanwege het toenemende aantal regels. Nu gooit de organisatie echter definitief de handdoek in de ring wat betreft de IJssel. "Dat doen we moet pijn in ons hart."

Beelden van de zwemtocht in 2016...

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.