Woonzorgcentrum Den Bouw verbetert medicatieveiligheid, dwangsom van de baan

Woonzorgcentrum Den Bouw verbetert medicatieveiligheid, dwangsom van de baan

Het Warnsveldse woonzorgcentrum Den Bouw heeft haar medicatieveiligheid verbeterd. De Inspectie voor Gezondheidszorg heeft daarom de dwangsom die was opgelegd ingetrokken.

In november vorig jaar kreeg de zorgorganisatie een flinke tik op de vingers van de inspectie. De organisatie schoot volgens de inspectie ernstig en bovendien structureel tekort in de veilige en verantwoorde omgang met medicatie. Medicatieveiligheid houdt in dat er met goede zorg gelet wordt op het verstrekken van de juiste medicijnen en ze op de juiste manier toedienen. Als dit niet goed wordt gedaan kan dit ernstige gevolgen hebben.

Advertentie

Verbetering getoond

De inspectie heeft begin deze maand opnieuw een controle gedaan. "De inspectie constateerde op begin februari dat Den Bouw de tekortkomingen heeft weggenomen en voldoet aan de normen. Den Bouw heeft de organisatie van de medicatiezorg verbeterd op basis van de veilige principes van de medicatieketen."

Omdat Den Bouw dit binnen de gestelde termijn heeft gedaan, vervalt de dwangsom. "Dat betekent dat Den Bouw geen geldbedrag hoeft te betalen."

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.