Komt er een ander evenement als tegengeluid tegen Zutphense kermis?

Komt er een ander evenement als tegengeluid tegen Zutphense kermis?

Mogelijk gaat er tijdens de kermisweek in Zutphen nog een evenement plaatsvinden. In de evenementenkalender staat het culinaire festival Zutphen Proeft namelijk gepland van woensdag 2 september tot en met zondag 6 september. Precies dezelfde periode als de kermis. 

Horecaondernemer Remy Koppel heeft de aanvraag gedaan bij de gemeente. "Er is nog niks bekend over, het staat alleen op evenementenkalender. Het staat helemaal los van de kermis, het heeft er niks mee te maken", benadrukt hij. Of het ook echt tijdens de kermis gaat plaatsvinden kan hij niet zeggen. "De datum staat nog niet vast. Ik ben er nog niet mee bezig. Als het er al komt duurt het nog minimaal een paar maanden voordat ik meer weet." 

Advertentie

Verschillende bronnen melden dat het een tegengeluid tegen de kermis gaat zijn vanuit de horeca, omdat Koppel eerder al aangaf dat de horeca in zijn ogen niet goed genoeg betrokken wordt. Hij snapt zelf niet waarom de link met de kermis gelegd wordt. "Het is compleet wat anders. De kermis is de kermis, dit is een cultureel en culinair evenement. Het is ook op een andere locatie." 

Samenwerken?

Ondernemer Anton Menkveld is bezig om de kermis te verbeteren. Zo heeft hij via deze nieuwswebsite een enquete gehouden zodat ze feedback van de burgers kunnen verwerken. Hij vindt het jammer dat Zutphen Proeft mogelijk tijdens de kermis gaat plaatsvinden. "Het is jammer dat een evenement als Zutphen Proeft geprogrammeerd wordt tijdens de kermisweek. Helemaal als de horeca op de markten dicht blijft tijdens de kermis. Een locatie als de IJsselkade zou wellicht beter zijn omdat er dan een samenwerking en wisselwerking kan ontstaan tussen beide evenementen", meldt hij.

"We kunnen het misschien ook samenvoegen op bijvoorbeeld het einde van de Groenmarkt of het 's Gravenhof. Samenwerken is altijd beter. Want samen sta je sterker." Koppel lijkt weinig te geven om de initiatieven van Menkveld. "Hij roeptoetert maar wat", zegt hij daarop. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.