Hoewel het Luxor Theater in Zutphen al 101 jaar bestaat, zijn ze toch modern

Hoewel het Luxor Theater in Zutphen al 101 jaar bestaat, zijn ze toch modern

Als je langs het gebouw van het Luxor Theater in Zutphen loopt, verwacht je misschien niet meteen dat er een bioscoopzaal zich verschuilt achter de klapdeuren. Het lijkt een oud, antiek en stoffig gebeuren, maar Luxor is juist modern. Dat zegt de directeur in het LokaalGelderland-programma TafelPraat.

"Het is een beetje de vraag wat je verstaat onder 'modern'. Ik zou zeggen: Luxor is al 101-jaar modern", vertelt directeur Hans Heesen. Intussen zijn ze wel met de tijd meegegaan. "Als je naar de programmering kijkt bijvoorbeeld. Filmtheaters in een kleine plaats kregen films met vertrading. Dat had te maken met de oude techniek." Nu zijn de films er direct met de landelijke uitbreng. "Wat dat betreft zijn we prima bij de tijd."

TafelPraat is de rondreizende talkshow van LokaalGelderland. Presentator Jesse Sprikkelman gaat op verschillende plekken in gesprek met de meest uiteenlopende mensen. TafelPraat is de plek voor een goed gesprek, maar ook voor een gezellig gesprek op bijvoorbeeld een evenement.
Bekijk hier fragmenten en uitzendingen van TafelPraat
Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.