Van tentfeest tot prikkelarm uur, dit vinden Zutphenaren van de kermis

Van tentfeest tot prikkelarm uur, dit vinden Zutphenaren van de kermis

Een meerderheid is niet tevreden met de manier waarop de kermis in Zutphen wordt gehouden. Dat blijkt uit een enquête van LokaalGelderland. Een uitbreiding met live muziek is populair.

Lees verder onder de video...

Een overgrote meerderheid van de mensen, 71 procent, is ontevreden over het evenement. 29 procent vindt het wel prima. Het overgrote deel (69 procent) denkt ook dat live muziek een goede toevoeging zal zijn. 

Advertentie

Terrassen

Samenwerken met de horeca vinden de reageerders ook een belangrijk thema. Vooral de terrassen komen daarbij ter sprake. "Horeca moet inspelen op het evenement en de kermis moet ruimte bieden voor de terrassen, reageert iemand. "Stop de horeca niet weg achter de kermis, dat is zonde", zegt een ander. Slechts 36 procent vindt dat er geen verdere samenwerking moet komen met de horeca-ondernemers.

"Dan kunnen we met ons gezin ook een keer naar de kermis in onze stad"
reageerder

Ook werden er meerdere suggesties gedaan om nieuwe elementen toe te voegen aan de kermis. Bijvoorbeeld een groot tentfeest of winkels die langer openblijven. Maar ook een zogeheten 'prikkelarm uur'. "Dat attracties langzamer gaan, muziek zachter gaat en de verlichting wordt gedimd. Dan kunnen we met ons gezin ook een keer naar de kermis in onze stad."

De kermisexploitanten, organisator, gemeente en binnenstadsondenemers zijn in gesprek hoe de kermis beter en anders kan. Er wordt gekeken naar meer samenwerking én een andere opzet.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.