Automobilist rijdt door rood en richt ravage aan op kruispunt

Automobilist rijdt door rood en richt ravage aan op kruispunt

Een automobilist is woensdagavond door rood gereden in Zutphen. Daarbij raakte hij een ander voertuig, welke net begon te rijden vanwege een groen verkeerslicht. Op de kruising waar het gebeurde ontstond een grote ravage.

Lees verder onder de video...

Het ongeluk gebeurde iets na achten op de kruising van de N314 en de N348, ter hoogte van het ziekenhuis. De bestuurde van een BMW kwam uit de richting van Baak en reed door rood. Het andere voertuig kwam vanaf het ziekenhuis. De BMW raakte zwaar beschadigd, het andere voertuig werd vol aan de zijkant geraakt. Daarin zat een ouder echtpaar.

Advertentie

"We kwamen van het ziekenhuis af en trokken op omdat we groen kregen. Daarna gebeurde alles in een flits, we hadden geeneens tijd om te schrikken", vertelt de bijrijder van het getroffen voertuig aangeslagen. "Mijn vrouw is naar het ziekenhuis. Ze raakte waarschijnlijk door de gordel wat gewond." Met lichte verwondingen is de bestuurster naar het ziekenhuis gebracht.

Flinke snelheid

De bestuurder die door rood reed, reed tevens met een flinke snelheid. Hoewel de maximumsnelheid 80 km/u op de weg is, heb je weinig tijd om te reageren als een bestuurder het verkeerslicht negeert. De politie doet verder onderzoek naar het incident.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.