Binnenstadbewoners Zutphen niet blij met vervallen vaste sluitingstijden horeca
De binnenstad van Zutphen, vroeg in de ochtend.

Binnenstadbewoners Zutphen niet blij met vervallen vaste sluitingstijden horeca

Veel lovende reacties over het besluit van de gemeente om vaste sluitingstijden voor de horeca te laten vervallen. Het zou hierdoor veiliger op straat worden en het is beter voor de portemonnee van de horecaondernemers. Maar een groep is er niet blij mee: de binnenstadbewoners. 

De binnenstadbewoners, die ook kritiek op verschillende evenementen hebben, zijn bang dat het tot in de vroege uurtjes onrustig blijft in de stad. "Je krijgt geschreeuw en dronkemans-kapriolen tot in de ochtend. Ik ben een ochtendmens. Als ik om 7 uur koffie drink op het balkon wil ik geen kotsende mensen zien", legt Theo uit. Hij reageert op het artikel over het besluit. 

Advertentie

Uit rondvraag blijkt dat meerdere binnenstadbewoners het niet zien zitten. Ook is er een deel die er wel tevreden mee is. Amber: "We wonen in een binnenstad. Dan krijg je dat soort dingen. Het hoort erbij. Prima toch? Het is een vaste club die op alles zeurt." Eén van hen, die niet met naam in de media wil, zegt dat de binnenstadbewoners in actie willen komen. "We zullen alweer naar het stadhuis moeten ben ik bang. De gemeente luistert niet naar ons." 

Ontheffing

Door de regels mogen kroegen, na het aanvragen van een speciale ontheffing, later hun zaak sluiten. Eerder moest de horeca voor een vast tijdstip sluiten. Nu kunnen ze tot in de vroege uurtjes openblijven.

Burgemeester Annemieke Vermeulen over de nieuwe regels...

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.