'Parkeerplaats maakt omstreden kruispunt gevaarlijk', maar gemeente haalt 'm niet weg

'Parkeerplaats maakt omstreden kruispunt gevaarlijk', maar gemeente haalt 'm niet weg

De kruising Jan Vermeerstraat met de Gerard Doustraat blijft omstreden en gevaarlijk. Volgens verschillende automobilisten en omwonenden zou het weghalen van een parkeerplaats het iets veiliger kunnen maken. 

Op de Jan Vermeerstraat zit vlak naast de Wibra een parkeerplaats. Wie vanuit de stad over de Gerard Doustraat rijdt kan het verkeer wat van rechts komt niet zien wanneer de parkeerplaats vol staat. "Soms staan er ook nog eens bussen. Dan zie je echt niks. En dat maakt het mede zo gevaarlijk", legt een automobilist uit. 

Advertentie

Buurtbewoners zien dit ook. "Mensen zien een auto niet aankomen, en rijden daarom het kruispunt op. Ik zie het vaak genoeg bijna fout gaan", legt Anita uit. Ze kijkt vanuit haar appartement uit op het kruispunt. "Als ze die parkeerplaats weghalen helpt dat echt. Bij de kerk (tegenover de Wibra, red.) staat de parkeerplaats bijna nooit vol. Dus plek zat." 

Niet weghalen

De gemeente is echter niet van plan om de parkeerplaats weg te halen. "De gemeente heeft voor zover wij hebben kunnen achterhalen niet overwogen om de parkeerplaats weg te halen", legt een woordvoerder uit. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.