Zoveel nieuwbouwwoningen kwamen er vorig jaar in jouw gemeente bij

Zoveel nieuwbouwwoningen kwamen er vorig jaar in jouw gemeente bij

Bijna 71.000 nieuwbouwwoningen werden er vorig jaar opgeleverd, verspreid over heel Nederland. Dat is in tien jaar tijd het hoogste aantal, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

De totale woningvoorraad steeg door de nieuwbouw met 0,9 procent. Op 1 januari telde ons land bijna 7,9 miljoen woningen. Naast nieuwbouw wordt dat aantal ook beïnvloed door sloop, splitsingen, samenvoegingen en transformaties van bestaande gebouwen. In de regio werden ook tientallen woningen nieuwgebouwd.

Advertentie

Regionale nieuwbouw

In de regio werd het meeste gebouwd in Zutphen. Daar groeide de woningvoorraad met 0,7 procent door de bouw van 162 nieuwbouwwoningen. Vooral in de Noorderhaven worden veel nieuwe appartementencomplexen en woningen gebouwd. Een appartementencomplex is vaak goed voor veel appartementen. Lochem volgt daarna met 108 woningen, goed voor een stijging van 0,7 procent.

In Brummen steeg de woningvoorraad het hardst door de nieuwbouw met 1,0 procent. Omdat het een kleinere gemeente is ging het om 91 woningen. In Bronckhorst werd het minst nieuw gebouwd. De woningvoorraad steeg door nieuwbouw met 0,4 procent, gelijk aan 60 woningen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.