De nieuwe Martin Garrix of Armin van Buren? Zutphense DJ-school is weer terug

De nieuwe Martin Garrix of Armin van Buren? Zutphense DJ-school is weer terug

Plaatjes draaien is niet zo simpel als het lijkt. Sterker nog, om het goed te kunnen toen kost het uren oefenen. DJ's zijn één van Nederlands grootste exportproducten, en de Zutphense DJ-school 'DJ les Spinners' helpt daar een handje aan mee.

Oorspronkelijk begon de dj-school al in 2008. Maar enkele jaren terug moesten ze stoppen. "Helaas kreeg destijds onze locatie een andere gemeentelijke bestemming. Door gebrek aan het vinden van een nieuwe een geschikte locatie hebben wij toen met pijn in ons hart moeten besluiten om te moeten stoppen met de school", vertelt Noa Cohen, één van de twee initiatiefnemers. Destijds zaten ze gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Warnsveld, waar nu de GGD gehuistvest is.

Advertentie

Geen paar uurtjes werk

Wereldwijd is ons land toonaangevend op het gebied van dance en house. De jeugd van tegenwoordig is daar nog steeds groot fan van. "Het is dus logisch dat ze tegenwoordig vaak dj willen worden als ze groot zijn." Maar in een paar uurtjes dat leren zit er niet in. "Alles draait om oefening en uitgebreide uitleg. DJ lessen zijn muzieklessen en zoals ook bij iedere vorm van muziekles is oefenen een belangrijk onderdeel."

"Het bloed kruipt dus ook waar het niet gaan"
Noa Cohen

Een groot deel van de ex-leerlingen van de school is nog steeds bezig met muziek en blijven nieuwe geïnteresseerden naar de Zutphense school sturen. "Het bloed kruipt dus ook waar het niet gaan kan en vanuit onze praktijk aan huis is het is dus tijd om weer nieuwe jongere enthousiast te maken voor deze geweldige hedendaagse vorm van muziekles."

Onder een enigzins nieuwe naam, 'DJ les Spinners', is er een doorstart gemaakt. Geïnteresseerden kunnen dus weer terecht.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.