Waarom zat topcrimineel Omar L. in de Zutphense bajes? Dit is de reden

Waarom zat topcrimineel Omar L. in de Zutphense bajes? Dit is de reden

Veel Zutphenaren vragen zich af waarom kopstuk van de mocro-maffia Omar L. in de Zutphense gevangenis zat. Hij is vorig jaar overgeplaatst naar de gevangenis in Zutphen omdat mensen met hem wilde afrekenen. 

Hij zat namelijk in de gevangenis in Krimpen aan de IJssel. Hij werd overgeplaatst omdat er plannen zouden zijn om hem te vermoorden. De politie had aanwijzingen dat dat vanuit binnen de gevangenis zou gebeuren. Het plan zou zijn om hem te vermoorden in de gebedsruimte van de inrichting. Daar had het moeten gebeuren met een vuurwapen wat naar binnengesmokkeld was. 

Advertentie

Risico

Omdat hij een te groot risico liep in Krimpen aan de IJssel is hij overgeplaatst naar de PI Achterhoek, gevestigd in Zutphen. Daar probeerde mensen binnen te komen door een brandende bus voor de ingang te parkeren. Ze hadden hem willen helpen ontsnappen, wat niet is gelukt. Door dit incident is hij opnieuw overgeplaatst, dit keer naar de extra beveiligde PI in Vught. 

L. wordt ook gelinkt aan de crimineel Benaouf A., die in 2017 nog tevergeefs per helikopter probeerde te vluchten uit de gevangenis in Roermond. 

De overplaatsing van Omar L. naar Vught...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.