Waar blijft de minibus voor ouderen die in Zutphen zou gaan rijden?

Waar blijft de minibus voor ouderen die in Zutphen zou gaan rijden?

In december vorig jaar zouden er minibussen voor ouderen gaan rijden in de stad. Maar de bus is nog nergens in de binnenstad te zien. Hoe kan dat? We zochten het uit in Vraag het LGLD.

In Vraag het LGLD zoeken wij het antwoord op de vragen die je hebt. Wil je graag iets weten? Stuur het naar [email protected] en wij zoeken het voor je uit.

Zutphenaar Karin Hendrixk vroeg zich af waarom de bus niet rijdt, en stelde de vraag aan LokaalGelderland. Het blijkt dat het project uitgelopen is, maar dat het alsnog wel van start zal gaan.

Het project is deels gefinanceerd door de gemeente, maar zij hebben geen idee waar de bus blijft. Wim Backers, één van de initiatiefnemers, weet te vertellen dat het wat uitgelopen is. "De bussen zijn besteld en moeten komen uit China en worden in Lichtenvoorde gemonteerd. De verwachting is dat ze half maart aankomen en dat wij eind maart begin april gaan rijden", legt hij uit. 

Advertentie

Verkeerstechnische zaken

Kees Lustehhouwer, ook van het project wat Stap In Stap Uit heet, vertelt dat er ook nog andere dingen geregeld moeten worden. "Rondom het opzetten van een complete elektrische busdienst moeten allerlei verkeerstechnische zaken uiterst zorgvuldig behandeld worden. Dat heeft tot gevolg dat het langer duurt dan in eerste instantie verwacht."

De vertraging geeft ze wel mooi de tijd om vrijwilligers te zoeken. Want ze hebben er nog niet genoeg. "Wij hebben dertig vrijwillige chauffeurs en willen er nog graag 10 bij hebben", legt hij uit. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.