Bekende drummers komen naar Zutphen voor speciale slagwerkdag

Bekende drummers komen naar Zutphen voor speciale slagwerkdag

Vaak staan ze achterop het podium en gaat alle aandacht naar de zanger en andere muzikanten. Maar in Zutphen worden de drummers en percussionisten juist vooraan gezet. In april vind de vijfde editie van de Slagwerkdag in Zutphen plaats.

Doe Maar-drummer René van Collem geeft toelichting...

Op de Slagwerkdag draait alles om de dames en heren met slaginstrumenten. Volgens de organisatie is de 'eredivisie' van de Nederlandse drummers en percussionisten aanwezig. Er zijn optredens én speciale clinics op het programma te vinden.

Doe Maar en Michael Jackson

Onder meer drummer René van Collem is te gast. Hij is bekend als drummer van Doe Maar. Daarnaast speelde hij voor Spargo, Tiësto en Trijntje Oosterhuis. Ook komt drummer Jeroen van Dijk zijn kunsten vertonen op de Slagwerkdag. "De Rijk speelde onder andere percussiepartijen in voor Michael Jackson en Bruno Mars en werkte met Lange Frans en Mr. Probz. Kortom: een percussionist van internationale klasse." aldus de organisatie. Binnenkort worden er nog meer bekende namen bekend gemaakt.

De opbrengst van de dag gaat naar het goede doel. Dat is het Gunjar Muziekfestival in Gambia. "Op het festival presenteren lokale bands zich aan het publiek." De vijfde editie van de Slagwerkdag vind plaats op zondag 19 april en kaarten zijn te krijgen bij Het Koelhuis.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.