Politie nog druk met onderzoek bij PI Zutphen, verdachten blijven vastzitten

Politie nog druk met onderzoek bij PI Zutphen, verdachten blijven vastzitten

De politie is nog druk bezig met het onderzoek naar de ontsnappingspoging bij de gevangenis in Zutphen. Vier mannen probeerden met grof geweld binnen te dringen via de poorten van het complex. Toen dat niet werkte, sloegen ze op de vlucht. Zeer waarschijnlijk was het doel om Omar L, kopstuk van de Mocro-maffia, uit de gevangenis te laten ontsnappen. Hij heeft een levenslange celstraf.

De vier werden later aangehouden in Zevenaar en Wehl. Ze reden in de richting van Emmerich. De Duitse politie werd daarom al vroeg ingeseind. "Kort na de vlucht van de verdachten werd de politie meermaals gebeld door burgers die opvallende situaties meldden", zegt de politie. Daardoor kon ook het kenteken snel worden verspreid onder agenten. "De politie dankt die mensen die ons op deze manier hebben geholpen." Al snel kon de politie de vluchtauto achtervolgen.

Advertentie

Geen verzet

Via een zogeheten 'autoprocedure' werden de verdachten uit de auto gepraat. Daarbij werd wel een waarschuwingsschot gelost. Waarom dat nodig was is niet bekend gemaakt. Er is volgens de politie niet gericht op de auto of op de personen. Geen van de verdachten heeft zich verzet bij de aanhouding. De verdachten zitten momenteel vast. Volgens de Telegraaf komen ze uit Frankrijk, maar dat wil de politie niet bevestigen. Ze willen enkel zeggen dat ze niet woonachtig zijn in Nederland en tussen de 20 en 30 jaar oud zijn.

In het belang van het onderzoek zijn ze in verzekerin gesteld. Dat betekent dat ze in de cel zitten. Daar zijn ze in afwachting van de voorgeleiding aan de rechter-commissaris. Dat volgt mogelijk later deze week. Ondertussen loopt het onderzoek van de politie door.

De eerste beelden na de ontsnappingspoging...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.