John van den Heuvel: 'Brutale ontsnappingspoging Zutphen is nog maar het begin'

John van den Heuvel: 'Brutale ontsnappingspoging Zutphen is nog maar het begin'

Het was een spectaculaire en vooral brutale ontsnappingspoging van crimineel Omar L. in Zutphen, merkt misdaadjournalist John van den Heuvel op. Maar dit is nog maar het begin denkt hij. 

In een interview met de krant waar hij voor werkt, De Telegraaf, geeft hij uitleg over de uitbraakpoging. Er zijn een aantal Franse mannen opgepakt voor de uitbraakpoging. Wat zij in Zutphen deden? "Die zijn gewoon ingehuurd, is het meest aannemelijke."

Advertentie

Afleidingsmanoeuvre

Van den Heuvel denkt dat het brandende busje, die in de pers centraal stond zondag, misschien een afleidingsmanoeuvre was. "Het is goed mogelijk dat hij misschien stond te luchten, en dus op een andere manier de gevangenismuur kon beklimmen. Of dat ze hem op een andere manier wilde wegkrijgen."

Het zal nog veel extremer worden, denkt hij. "Er zitten veel meer jonge mensen in de gevangenis. Die hebben niks meer te verliezen! Ze hebben het vooruitzicht pas over heel veel jaar misschien eens vrijkomen. Dan ga je echt niet zitten afwachten. Dan probeer je het lekker."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.