Bekenden van gevangenen PI Zutphen: 'Alles zat echt helemaal op slot zondag'

Bekenden van gevangenen PI Zutphen: 'Alles zat echt helemaal op slot zondag'

Niet alleen buiten de gevangenis was het druk en streng beveiligd zondag, ook binnenin was er een hoop spectakel. Dat weten bekenden van gedetineerden te vertellen. Ze vingen zondag bot toen ze probeerden op bezoek te gaan. 

"We zijn helemaal vanuit Eindhoven gekomen voor het bezoekuur", legt een vrouw uit aan de aanwezige pers. Ze vraagt vriendelijk aan een agent of ze er langs mag, maar dat zit er niet in. "Dan gaan we Zutphen maar even in", lacht ze. Een andere vrouw, de vriendin van een gevangene, weet te vertellen dat er een lockdown was. "We konden hem telefonisch niet bereiken. We begrepen alleen dat er niemand in of uit mocht", zegt ze teleurgesteld. "Zondag is altijd een fijne dag om op bezoek te gaan."

Opgesloten bezoekers

Tijdens de ontsnappingspoging waren er ook al bezoekers binnen. Die mochten pas naar een paar uur weer naar buiten toe. "Het was een complete lockdown", legt een bezoeker uit. "Bewakers waren streng en ze leken wel angstig. Niet gek na wat er gebeurd is." Ze kunnen er wel grapjes over maken: "We hebben niks misdaan. Maar zaten wel even vast in de gevangenis. Maak je dat ook weer eens mee!"

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.