37-jarige Zutphenaar de cel in vanwege brute woningoverval

37-jarige Zutphenaar de cel in vanwege brute woningoverval

De rechtbank heeft een 37-jarige man uit Zutphen veroordeeld voor het plegen van een brute woningoverval. De dader werkte samen met nog twee andere mannen en mishandelden de bewoonster zwaar. De Zutphenaar werd ook verdacht van een woningoverval in Warnsveld, maar daarvoor was onvoldoende bewijs.

De man is veroordeeld tot 900 dagen (circa twee jaar en zes maanden) cel waarvan 497 (circa één jaar en vier maanden) voorwaardelijk. Echter staat hij inmiddels wel weer op vrije voeten omdat hij evenlang in voorarrest heeft gezeten. De officier van justitie eiste een hogere straf van drie jaar cel. De twee andere daders kregen vier en zes jaar cel opgelegd van de rechter.

Advertentie

Honderddhuizenden euro's

De groep overvallers sloeg begin 2017 de ruiten van een woning in Raalte in. Ze gingen er vanuit dat er honderd- tot tweehonderdduizend euro in de woning aanwezig zou zijn. Echter was dat niet het geval. De bewoonster, een alleenstaande dame, werd zwaar mishandeld door het trio. Het was voor haar zelfs de tweede overval in korte tijd. De verdachten verklaarden tegenover de rechter dat het niet de bedoeling was en dat ze het geld wilden halen wanneer er niemand thuis zou zijn.

De Zutphenaar werd tevens verdacht van een woningoverval in Warnsveld. In februari 2017 werd een man bij zijn woning overvallen en om zijn geld gevraagd. Die ochtend was de man onderweg met 30.000 euro aan handelsgeld op zak. De verdachte werd door een anonieme brief aan de zaak gekoppeld. De rechtbank oordeelde echter dat er onvoldoende aanknopingspunten zijn om te bevestigen dat de overval door de 37-jarige man is gepleegd.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.